Tulpanfrossa

IMG_8229

Här kommer lite tulpanfrossa ifrån vår trädgård såhär i slutet av maj.

IMG_8222

Så underbart ljuvligt när de alla slår ut och förvandlar den vårgröna rabatten till en blommande skönhet. Här är två favoriter, den rosa heter ”Angelique” och den creamvita heter ”Verona”.

IMG_8191

Denna djupt purpurfärgade tulpan som nästan går åt svart provade jag för första gången i år, den heter ”Queen of night” och jag gillar den mycket!

IMG_8249

In emellan pionerna, nedanför de svarta tulpanerna så växer den dubbla vita narcissen ”White marvel”. Ser ni den?

IMG_8165

Jag brukar försöka vara duktig och ta upp tulpanerna sedan när de blommat över. Och låta dem ligga på tork över sommaren för att sedan plantera dem igen på hösten. Har funkat fint hittills och tulpanbeståndet håller sig fint och ökar från år till år.

IMG_8241

I höst ska jag testa att blanda i benmjöl i jorden som tydligen ska vara bra för tulpaner och deras tillväxt och blomming. Någon som har erfarenheter av det? Värt, ovärt? Annars gör jag som jag brukar, och testar mig fram.

3 kommentarer

 • Josefine says:

  Hej! Av någon anledning så verkar dina bilder visas i dålig kvalitet när man läser via Bloglovin. Det har inte varit så förut med förra hemsidan.

  • Johanna Gilan says:

   Bildkvalitén gick visst att fixa ändå ☺️? Men tyvärr går felaktiga inlägg ej att radera även om man gör det i bloggen ? Och ändrar man bildkvalitén i gamla inlägg så syns det ändå inte på Bloglovin ? De är inte så användarvänliga för mig som bloggare, men bra om det funkar för er läsare ?

 • Johanna Gilan says:

  Hej! Ja jag har sett det, tyvärr verkar det vara en WordPress grej, flera bloggar jag följer, typ Ebba von Sydows blir så för mig också, tror ej jag kan fixa det tyvärr!