Well hello blog, we meet again!

onsdag 16 januari 2019

Ett litet tag sen jag bloggade nu. Men inte lika illa som förra gången. Då närmade det sig ett år sedan sista inlägget, nu har det faktiskt bara gått 3 månader sedan sist. Kanske en ny trend på G i mitt liv? Börjar få för långa instainlägg nu också, så kanske alla tecken pekar på att det på riktigt är dags att börja blogga igen. Inga löften, men vi testar!

Mitt problem sen jag flyttade bloggen hit till företagssidan, från att ha varit en personlig blogg innan, är nog att jag fick lite identitetsproblem. Jag har varit ganska personlig alltid i mitt bloggande och blev osäker på ”hur” jag skulle blogga nu. Men efter att den här tiden har gått så känner jag att det är just personlig jag måste vara, annars går det inte.

Och för de som inte har följt bloggen innan, så kommer här en kort presentation. Jag heter Johanna Gilan, född 1985 så i skrivandets stund 33 år. Gift med Arash sedan 2008, företagare som är VD och medgrundare av VivaMedia, en digital marknadsföringsbyrå. Han är även författare till boken Get Digital – Or die trying som finns här, och även som ljudbok på storytel. Och snart kommer även hans andra bok. Han har även podden VD-Podden. Tillsammans har vi tre barn födda mellan 2010 0ch 2013. Japp, det var intensivt, men fint. Där jag sitter och skriver nu har jag även en svart katt uppkrupen i knäet som heter Sushi och som blev en del av klanen Gilan 2017.

Vi bor i ett litet hus från 1972 som vi har renoverat och fixat både invändigt, utvändigt och gjort iordning trädgården på. Och vi trivs kanon! Jag jobbar själv som inredare efter att ha pluggat till detta HT 2015 till VT 2017 och driver min egen firma, Gilan Design. Jag poddar också om att arbeta kreativt, och podden heter Design Livet. Utöver det så älskar jag att bygga saker och snickra. Och håller också på med keramik på fritiden och har en egen liten keramikverkstad på gården.

Så! Det var lite kort om mig. Välkommen hit!

 

Ett litet tag sen jag bloggade nu. Men inte lika illa som förra gången. Då närmade det sig ett år sedan sista inlägget, nu har det faktiskt bara gått 3 månader sedan sist. Kanske en ny trend på G i mitt liv? Börjar få för långa instainlägg nu också, så kanske alla tecken pekar på…

Blogg revival

fredag 12 oktober 2018

Jag tänkte att jag skulle förekomma årsdagen sedan jag bloggade sist med att hinna få upp ett nytt inlägg, så det faktiskt inte blir någon årsdag på det. Sedan jag bytte till nya siten så har jag haft lite svårt att få till det här med bloggandet. Har strulat lite med bilduppladdningen och när man har mycket att göra, en firma som växer både med anställd och större lokaler, ja då får sådant som strular stryk på foten. Och hamnar oavkortat längre ner i prioritetsordningen. Trist dock. Älskar ju att blogga!

Men! Nu ska sidan få sig en genomgång, och jag tänkte börja blogga igen och framförallt dela lite trendanalyser. Jag älskar trender! Och att analysera dem. Främst tror jag det är för att jag inte känner någon stress över dem, att följa dem eller pricka in dem. Utan jag ser dem snarare som en vitamininjektion. Edgen, det där som gör det roligt, föränderligt och i konstant rörelse som allt som är vackert är. Som livet självt! Så välkomna tillbaka!

Jag tänkte att jag skulle förekomma årsdagen sedan jag bloggade sist med att hinna få upp ett nytt inlägg, så det faktiskt inte blir någon årsdag på det. Sedan jag bytte till nya siten så har jag haft lite svårt att få till det här med bloggandet. Har strulat lite med bilduppladdningen och när man…

Blonda toner

torsdag 9 november 2017

Just nu får beiga nyanser och blonda trätoner mitt hjärta att slå lite snabbare. Det känns så harmoniskt och omfamnande, mjukt och varmt utan att bli murrigt och kvalmigt. Som ett moget böljande sädesfält i augusti, den känslan. Nordiskt utan vitt. Men också gärna kombinerat med mer kontrasterande detaljer som kornblått, svart och knallgult som ger en mer modern och lite ”arty” känsla. Bildinspo nedan!

 

(Källa)

(Källa)

(Källa)

(Källa)

(Källa)

(Källa)

 

För mer av mina samlade inspo, besök min Pinterest!

Just nu får beiga nyanser och blonda trätoner mitt hjärta att slå lite snabbare. Det känns så harmoniskt och omfamnande, mjukt och varmt utan att bli murrigt och kvalmigt. Som ett moget böljande sädesfält i augusti, den känslan. Nordiskt utan vitt. Men också gärna kombinerat med mer kontrasterande detaljer som kornblått, svart och knallgult som…

Homestaging på 3 minuter

torsdag 5 oktober 2017

Här kommer tre dagars homestaging på tre minuter. Håll tillgodo!

Har blivit några stylingar för olika mäklarfirmor här i Uppsala nu de senaste veckorna, och även en hel del konsultationer. Det är alltid lika kul att vara med och hjälpa till vid en lyckad försäljning. Nu senast hämtade jag hem en styling där lägenheten hade gått för rekordpris i sitt område! En två som låg ute för 2.395.000:- och såldes för 2.850.000:- så otroligt roligt! Säljaren var övertygad om att stylingen spelat stor roll, och vem är jag att säga emot!

 

 

Här kommer tre dagars homestaging på tre minuter. Håll tillgodo! Har blivit några stylingar för olika mäklarfirmor här i Uppsala nu de senaste veckorna, och även en hel del konsultationer. Det är alltid lika kul att vara med och hjälpa till vid en lyckad försäljning. Nu senast hämtade jag hem en styling där lägenheten hade…

Scenjobb

torsdag 30 mars 2017

I veckan som var så gjorde jag ett scenjobb åt Marknadsföreningen i Uppsala. De hade ett event på UKK och ville få hjälp med att göra scenen trevligare, samt att ställa iordning sittplatser för panelsamtal. De önskade även att färgerna skulle gå i turkost och ha en ”vårig” känsla. Här nedan ser ni resultatet, fler bilder finns inne under portfolio. Jag gjorde även blommorna till bordet. Alltid roligt med scenjobb!

/Johanna

I veckan som var så gjorde jag ett scenjobb åt Marknadsföreningen i Uppsala. De hade ett event på UKK och ville få hjälp med att göra scenen trevligare, samt att ställa iordning sittplatser för panelsamtal. De önskade även att färgerna skulle gå i turkost och ha en ”vårig” känsla. Här nedan ser ni resultatet, fler…